Whatsapp İletişim

Soğuk Jöle Çeşitleri

12-07-2021 10:00
Soğuk Jöle Çeşitleri

Soğuk Jöle Çeşitleri

Jöle ve jeller pastacıların ve evde pasta yapmak isteyenlerin kullandıkları en temel malzemelerdir. Bu kadar çok tercih edilmesiyle birlikte soğuk jöle çeşitleri oldukça fazla rağbet görmektedir. Günümüzde pastacılık sektörünün ulaştığı boyutlar, gerek ise pasta ve süslemelerdeki hızlı gelişimi pasta ve süslerine talebi artırmış ve herkesin ulaşabileceği bir ürün haline gelmiştir. Soğuk jöle çeşitleri çok fazla seçim hakkı sunan hem süslemede hem de lezzet olarak sizin zevkinize göre değerlendirebileceğiniz seçenekler bulunmaktadır.

Meyveli Soğuk Jöle

Soğuk jöle çeşitleri denince akla meyveli soğuk jöleler gelmektedir. Estetik olarak güzel bir görüntü sağladığı gibi aynı zamanda çeşitli lezzetlere de sahiptir. Meyveli soğuk jöleler, çilekli, muzlu, limonlu, çikolatalı frambuazlı, sade ve karamelli çeşitleri vardır. Meyveli soğuk jölenin tercih edilmesindeki en önemli sebeplerden biri meyve tadını sağlayabilmesidir. Pastaların üzerinde renk verici, tat verici dekor ürünü olarak kullanıldığı gibi kek ve turtalarda lezzet amaçlı kullanabilir. Güzel tatlılar için birebir malzemedir.  Günümüzde artan süsleme sanatı artık sadece pastacılık sektöründe değil gündelik yaşamda misafirleri ağırlamak için dekor ürünü olarak da kullanmayı sağlar.

Sade jöle ve Beyaz Jöle

Soğuk jöle çeşitleri arasında en çok karıştırılan jöle çeşitleri sade ve beyaz jöledir. Sadece jöle şeffaf renktedir. Şeffaf jöle genellikle dekor ürünlerinin bozulmadan ve parlak kalmasını sağlamak için kullanılır ve akma yapmadan katılaşır. Kullanımı kolaydır ve genellikle tadı bulunmaz.

Beyaz jöle ise Hindistan cevizli ya da vanilyalı tada sahiptir. Dekor ürünlerine kullanılacağı gibi aynı zamanda tat ve renk açısından da kullanılabilir. Mükemmel ve kalıcı parlaklığa sahip soğuk jöle çeşitlerindendir.

Soğuk jöleler genel kullanım alanları;

  • Pasta üzerinde lezzet artırıcı.
  • Pasta üzerindeki görüntüyü güzelleştirmek.
  • Çeşitli tarölet, kek ve pastalarda dekor amaçlı kullanılmaktadır.

Soğuk jöleler genelde pasta ve türevleri ile servis edilseler de tek başlarında tüketilebilirdir. Özellikle yaz aylarında hafif ve serin bir tatlı imkânı sağlar. Lezzetli ve hafif tatlılar yaz aylarınızda size ve misafirlerinize lezzet şöleni sağlayabilir. Soğuk jöle çeşitleri ile istediğiniz lezzette tatlılar yapabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.