Whatsapp İletişim

Soğuk Jöle Pasta

13-07-2021 10:53
Soğuk Jöle Pasta

Soğuk Jöle Pasta

Tatlılarda bir süsleme olarak kullandığınız meyvelerin daha uzun süre bozulmadan kalması adına soğuk jöle ile kaplanması hem pratik hem de ekonomik bir çözümdür. Pratikliği, süslemenin şıklığını bozmadan korumanıza yardımcı olurken, ekonomikliği bunun için bir servet ödemenize gerek kalmayacak bir yöntem olmasındandır.

Soğuk Jöle ile Salata Tarifi

Misafirleriniz için hazırlayacağınız bir meyve salatasındaki meyvelerin canlılığını soğuk jöle ile koruyabilirsiniz. Çekirdeklerini çıkarttığınız şeftali, kayısı ve erik gibi meyveleri yenilebilecek ölçülerde doğrayıp jölenin şeklini almasını istediğiniz kaba yerleştirin. Beğeninize göre meyve çeşitliliğini arttırabilirsiniz. Meyve salatanız hazır olduğunda yapmanız gereken tek şey üzerine soğuk jöle eklemek olacaktır. Bu soğuk jöle pasta ile hem meyve salatanızın sunumunu zenginleştirir hem de meyvelerin erken bozulmasının önüne geçmiş olursunuz.

Soğuk Jöle ile Cheesecake Tarifi

Cheesecakeleri hepimiz seviyoruz. Üstelik çeşitli aromaları ile zengin lezzete sahip hafif bir tatlı olmayı başarabiliyorlar. Cheesecake’in orta alanını birkaç santim kadar çukur bırakarak orman meyveleri veya kırmızı meyveler ile süsleyebilir, bu soğuk jöle pasta ile uyumlu olacak şekilde soğuk jöle ile kalıcılığını sağlayabilirsiniz. Her dilimde taze meyve tadını almak için güzel bir yöntem.

Peki Nedir Bu Soğuk Jöle?

Soğuk jöle; su, şeker ve nişastadan yapılmaktadır. Şeker miktarı tadını, nişasta miktarı ise berraklığını ve kıvamını belirleme de etkin rol oynar. Soğuk jöle pasta tek bir tarif değildir dersek yanılmış olmayız çünkü içerisine katılabilecek meyve suları ve renklendiriciler ile zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Bu zengin çeşitliliği ile pasta süsleme alanındaki kullanımını zenginleştirmiştir. Tek başına bir tatlı olabileceği gibi içeceklerinde tahtını salladığı kullanım alanları yaratmaktadır.

Soğuk Jöle Kullanımı Püf Noktaları

Soğuk jöle; temel olarak su, şeker ve nişastanın ısıtılarak kapaklandırılması ile elde edilir ve soğumaya bırakıldığında katılaşır. Bu sebeple, tam soğumadan kullanılacağı yere uygulanması gerekir. Soğuk jöle bayatladığında kesildiği bıçağa bulaşmaktadır. Oysa, tazeyken soğutulduğunda kesildiği bıçağa bulaşmadan dilimlenebilir. Evde hazırladığınız kekin üzerine ekleyeceğiniz soğuk jöle ile hem daha fazla lezzet hem de şıklık elde edebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.